Beglazing

Speciaal glas

Glas wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor de inrichting van ruimtes. Werkelijk alles is mogelijk. De douche wordt voorzien van een glazen douchewand. De schuifluikjes van een balie zijn van glas, net als bijvoorbeeld vitrines. Ook bij balustrades wordt tegenwoordig steeds vaker glas gebruikt. Uiteraard zijn hieraan allerlei veiligheidseisen verbonden. De fabriek berekent of uw wensen mogelijk zijn en of ze voldoen aan de veiligheidsnormen. Wij leveren uitsluitend A kwaliteit materiaal van Securit gehard glas. Wanneer u besluit om bijvoorbeeld een glazen deur bij ons te bestellen, dan wordt deze geleverd inclusief de stalen greep. Wij zorgen voor een complete levering.

Neuslatten

Tegenwoordig worden ventilerende neuslatten vaak gebruikt. Deze dorpelafdekkers zorgen ervoor dat het schilderwerk mooi en netjes blijft. Vroeger werden er vaak KOMO-latten toegepast, maar deze latten hadden slechts een beperkte ventilatie.

De ventilerende neuslatten worden op kunststof stelblokjes van 5 mm geplaatst, zodat er voldoende ventilatieruimte onder de lat is. De tocht kan hierdoor wegtrekken. De ‘neus’ van de neuslat valt 5 mm over de onderdorpel heen, dit bevordert de ventilatie. Bovendien zorgt het voor een betere afwatering van het regenwater. Een neuslat zorgt er dus voor dat de kwaliteit van het schilderwerk langer goed blijft, wat scheelt in de onderhoudskosten.

Contramalle: Hierbij wordt de neuslat tot één geheel gemaakt, waardoor het ook over de kozijnverbinding loopt. Hierdoor wordt de kwetsbare verbinding goed beschermd tegen alle weersinvloeden.

Isolatieglas

Glas heeft van zichzelf nauwelijks isolerende eigenschappen. Enkelglas houdt hierdoor nauwelijks warme binnen. Het maakt weinig tot geen verschil of de ruit dik of dun is. Door geleiding (warmte dat tegen het glas komt wordt direct naar buiten geleid), convectie (vermenging van warme en koude lucht door de geleiding) en straling (afgeven van warmte door het glas) kan de warmte namelijk naar buiten. Met het plaatsen van meerdere glasbladen achter elkaar, wordt dit probleem opgelost. Dit is isolatieglas. Hierbij zijn er verschillende soorten.